Ingrediencie | |
2ks jablko z Emilových Sadov
Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C). Do formy na muffiny alebo papierových formičiek vložíme jablká nakrájané na malé kúsky. Na prípravu cesta vyšľaháme do hladka ručným mixérom 100 g Hery a 100 g cukru. Potom opatrne pridáme vajce. Zmiešame 200 g múky, kypriaci prášok, kakao, štipku soli a mlieko a opatrne pridáme do cesta. Pridáme kúsky jabĺk. Zmiešame 80 g cukru, štipku soli, 130 g múky a lieskové oriešky. V hrnci rozpustíme 80 g Hery, a potom primiešame cukor. Cesto prelejeme do formy na muffiny a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Pomocou špajdle vyskúšame, či sú muffiny hotové. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť! |